A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont hivatalos blogja

Zöld Út nyelvvizsga - Egy lépéssel közelebb a karrierhez...

HTML

www.facebook.com/zoldut
www.zoldut.szie.hu

Megfogadom: jövőre leteszem a nyelvvizsgát!

2013.12.06. 21:07 Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

smart-célkitűzés.jpgHamarosan jönnek az ünnepek, a téli szünet, ami sokszor nem teljesen stressz mentesen telik. Sokaknak vizsgaidőszak is van, és a pihenés, feltöltődés helyett tanulással telnek a napok. Persze már késő, év közben kellett volna tanulni, erre újra és újra rádöbbenünk. Nem igaz? Jönnek az újévi fogadalmak is, hogy jövőre majd minden másképp lesz. Ismerős?

Előfordult már veled is, hogy megfogadtál valamit és aztán már néhány nap után meg is szegted? Például, hogy lefogysz (ez valamiért nagyon népszerű az ünnepek után, pár hétig szinte minden fitness terem tömve van), vagy hogy jövőre most már leteszed a nyelvvizsgát!?

Egy biztos: az ünnepek közötti időszak a legjobb idő a tervezésre, arra, hogy átgondold az egész évedet, és célokat tűzz ki a következő évre! És itt nem a fenti fogadalmakról van szó, hanem olyan konkrét célokról, melyekért hajlandó vagy tenni, dolgozni, küzdeni, és melyeknek határideje van. Ha ezek hiányoznak, akkor a lelkesedés hamar alábbhagy, és motiváció hiányában a kitűzött célból sem lesz semmi.

Ha a nyelvtudásodat illetően vannak céljaid, jó helyen vagy, tudunk segíteni. Tanácsokkal, nyelvi tréningekkel, könyvekkel, CD-kkel. Tapasztalataink alapján sokan azonban a sokkal hatékonyabb belső motiváció helyett megvárják, amíg már kívülről érkezik a motiváció: ha nincs nyelvvizsga, nincs diploma. Igaz, ez egy nagyon erőteljes motiváló erő tud lenni! Gondold át a téli szünetben - az ünnepi menü és a sok-sok bejgli után persze, hogy milyen céljaid vannak a nyelvvel, és tűzd ki célul, hogy 2014-ben megcsinálod a nyelvvizsgát! A konkrét célod kitűzéséhez segítségül íme a 2014-es vizsgaidőszakok!

Ezzel a bejegyzéssel erre az évre elköszönünk, viszlát jövőre - itt a blogon, és persze személyesen is! Az új év első hónapjában két rendezvényen is találkozhatsz velünk: január 16-17-18-án, jövőre először 3 teljes napon keresztül a 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Szent István Egyetem standján várunk, majd 1 héttel később, január 24-én első Nyílt Napunkat tartjuk Gödöllőn sok-sok programmal és meglepetéssel. Úgy gondolom, hogy a 2014-es év nagyon izgalmasan fog indulni!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és sikeres nyelvvizsgá(k)ban gazdag nagyon Boldog Új Évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek motiváció vizsgaidőszak újév nyelvvizsga cél

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldut.blog.hu/api/trackback/id/tr25679141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása