A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont hivatalos blogja

Zöld Út nyelvvizsga - Egy lépéssel közelebb a karrierhez...

HTML

www.facebook.com/zoldut
www.zoldut.szie.hu

Mit tanulhatsz a vizes vébéből, ha nyelvvizsga előtt állsz?

2017.07.28. 13:58 Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

swimmers-swimming-race-competition-56837_1.jpegTe is követed a vizes vb eseményeit? Mi igen, hiszen a sport mindig nagyon jó példa arra, hogy párhuzamot vonjunk az élet egyéb területeivel, és tanuljunk a sportolók hozzáállásából, nyilatkozataiból. De mi a közös egy világbajnokságban és egy nyelvvizsgában?

Először is, hogy el kell jutni a megfelelő szintre. Ez egy többéves folyamat. Nincsenek kiskapuk, nem lehet lerövidíteni az utat. Edzés, edzés, edzés, minden nap. Azaz tanuljunk minden nap valamit, ami előrébb visz. Másodszor, mindössze néhány percünk van arra, hogy a megfelelő helyen és időben bizonyítsunk. A pillanatnyi teljesítés jelentősége óriási, hiszen ez alapján értékelnek minket a versenybírók, a zsűri (azaz a vizsgáztatók). De mégis, hogy tudják elérni a sportolók, hogy akkor és ott, a megfelelő helyen és időben, a legjobbat hozzák ki magukból? Hogy tudod elérni Te, leendő vizsgázó, hogy a vizsgán a maximumot hozd ki magadból?

1. Tedd bele a munkát, készülj fel! Ezt sajnos nem lehet megspórolni. Ha megtettél mindent, tiszta lelkiismerettel állhatsz fel a dobogóra és ugorhatsz a vízbe. A munkádnak meglesz a gyümölcse. Jó hír, hogy a nyelvvizsgán nem csak egy aranyat, ezüstöt és bronzot osztunk ki, hanem mindenki aranyat kap, akinek sikerül a vizsgája. A vizsgán nem mással, hanem saját magaddal versenyzel.

2. Mérd a részidőket, és az összidőt! A felkészülés hajrájában már nem elég csak edzeni (tanulni), mérni kell az időt is. Oldj meg vizsgafeladatokat időre, javíts a részidőkön!

3. Építs az erősségeidre, ezzel kompenzáld a gyengeségeidet! 200 méter vegyesen melyik úszónem menne a legjobban, a pillangó, a hát, a mell, vagy a gyors? Kinek ez, kinek az. A lényeg a végeredmény. Ha valamiben jó vagy, egy gyengébb készségedet ezzel kompenzálhatod, hiszen a Zöld Út nyelvvizsga komplex vizsga, ahol összességében kell elérni a 60%-ot a sikerességhez! Jól megérted, amit olvasol? Jó a hallás utáni szövegértésed? Jól írsz? Vagy nagy dumás vagy? Legyél még jobb abban, amiben jó vagy!

4.  A verseny (vizsga) előtt legyél kipihent, és mindig tartsd be az edződ (tanárod) utasításait! Ne utolsó pillanatban, utolsó éjszaka akarj tanulni, és pláne ne bulizással és alkoholmámorban teljen ez az idő. Ez energiát von el tőled másnap, rossz hatással van az agyműködésre és a koncentrációra. A sportolóknál nagyon szigorúak a szabályok erre vonatkozóan, sőt, az étkezés is egy sarkalatos pont. A helyes "nyelvvizsgás étrend" olyan, amitől nem puffadsz, nem álmosodsz el (inkább keveset, többször) és az agyműködést serkenti.

5. Fókuszálj! A verseny (vizsga) alatt csak arra koncentrálj, zárj ki minden mást. Ezt a sportolók szenzációsan csinálják. Figyeld csak meg az arcukat a verseny előtt, vagy amikor a dobogón állnak a rajt előtt, vagy épp az ugrótoronyban az ugrás előtt.

+ 1. Pozitív hozzáállás mindenek felett! Ha pozitívan állsz hozzá, az már fél siker. Egyetlen sportoló sem indul el úgy egy versenyen, hogy úgysem fog sikerülni. Lehet, hogy nem az aranyérem a cél, de egy biztos: van cél.

A siker néha csak apróságokon múlik. Lehet, hogy egy tizedmásodpercen múlik az érem. Lehet, hogy néhány plusz ponton múlik a vizsga sikeressége. Tedd bele azt a pluszt a felkészülés mellett, amitől Te is bajnok leszel!

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás nyelvvizsga vizes vb

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldut.blog.hu/api/trackback/id/tr2812696135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása