A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont hivatalos blogja

Zöld Út nyelvvizsga - Egy lépéssel közelebb a karrierhez...

HTML

www.facebook.com/zoldut
www.zoldut.szie.hu

Vizsgázóink írták… 2. rész – téves információk

2015.07.01. 08:12 Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

truefalse.jpgAz előző bejegyzésben utaltunk a vizsgázóink körében végzett online felmérésre, amelynek igen pozitív kicsengése lett számunkra. Ugyanakkor felhívta a figyelmünket olyan területekre is, amelyeken javítanunk kell, hogy vizsgázóink kellemesebb körülmények között tudják letenni az összes vizsgarészt.

Felbukkantak azonban olyan panaszok is, amelyek abból fakadhattak, hogy a jelentkezők nem tájékozódtak előzetesen a nyelvvizsgáról. Olyan dolgokat kértek számon a Vizsgaközponton, amely téves elvárásokon vagy információkon alapulnak. Kiragadtunk két fontosabbat, hogy eloszlassuk ezeket a félreértéseket.

Az egyik: „Más nyelvvizsgák esetén a sikeres vizsgarészt nem kell megismételni, itt igen. Talán érdemes lenne megfontolni azt a lehetőséget, hogy csak a sikertelen vizsgarészeket kelljen ismételni. Hiszen mindenkinek lehet nagyon-nagyon rossz napja, vagy izgulhat annyira, hogy a nevét is alig tudja leírni”.

Válaszunk, hogy a Zöld Út nyelvvizsga egy komplex nyelvvizsga, tehát ez így van akkreditálva, nincs lehetőség részek ismétlésére. Azért ilyen vizsgát dolgoztunk ki, hogy használható nyelvtudás birtokában kapják meg a bizonyítványt a vizsgázók. Pl. egy pár éve letett szóbelihez ha valaki később írásbeli részbizonyítványt szerez, pont az állásinterjúra nem fog tudni megszólalni az idegen nyelven, és így elveszti a hitelességét a középfokú nyelvvizsga-bizonyítvány és maga az álláskereső is. A komplex vizsgának egyéb előnyei is vannak, ezzel már blogunkban is többször foglalkoztunk.

A másik panasz: „Az első vizsgámnál elszámolták a szóbeli pontjaimat, és kérésemre sem néztek utána, csak költségtérítés ellenében, felülvizsgálati kérelemmel javították volna. Nem értek azzal egyet, hogy külön fizetnem kell, a megfelelő pontozásért.”

Erre válaszul el kell mondjuk, hogy mindenféle helyesbítésre vagy felülvizsgálatra irányuló kérelemnek hivatalos formában,  írásban kell történnie, a megadott nyomtatványon. A nyomtatványon is látható, hogy a pontok sima újraszámolása, ellenőrzése díjmentes. Ezen felül, ha bármelyik vizsgarész újrajavítását kérelmezi bárki a megadott díjtétel ellenében, és ha a felülvizsgálat a kérelmező javára dől el (azaz jogos), akkor a díjat visszautalja a vizsgaközpont a jogszabályok szerint, mint ahogy erre volt is példa az elmúlt vizsgaidőszakok során.

Tanácsunk tehát, hogy mindenki olvassa el a honlapon szereplő információkat (vizsgaleírás, vizsgaszabályzat), vagy kérjen információt a vizsgaközponttól jelentkezés előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldut.blog.hu/api/trackback/id/tr107570980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása