A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont hivatalos blogja

Zöld Út nyelvvizsga - Egy lépéssel közelebb a karrierhez...

HTML

www.facebook.com/zoldut
www.zoldut.szie.hu

Újra tavasz, újra komplex vizsga

2015.02.05. 09:35 Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

hovirag.jpgNemsokára beköszönt a tavasz, viszont mi örökzöld témát veszünk elő: miért is előnyös és indokolt komplex rendszerben nyelvvizsgázni? A napokban jártunk egy rangos szakmai konferencián, ahol újabb érvek hangzottak el a komplex nyelvvizsgák gyakorlati és szakmai előnyei mellett.

Az általunk ezidáig is hangsúlyozott előnyök mellett (célszerűbb, hatékonyabb felkészülés, életszerűbb tudás, és hogy a készségek pontszámai kiegyenlíthetik egymást, ezért könnyebb elérni a 60%-ot összességében, mint vizsgarészenként), a szakemberek még azt is megerősítették, hogy szakmailag is rendkívül indokolt a komplex rendszerű vizsgáztatás. Hitelesebb az a nyelvvizsga, ahol egy aktuálisan tényleg meglévő tudásról állítanak ki bizonyítványt. Az már kevésbé meggyőző, amikor például egy régen letett szóbeli mellé próbálják megszerezni az írásbeli részvizsgát, miközben az illető már régen elfelejtett beszélni az idegen nyelven. Ez pedig egy állásinterjún kiderülhet, és rossz fényt vethet a jelöltre, hiszen nyelvvizsgával rendelkezik!

Nem mellesleg a konferencián ismertetett kutatás adataiból az is kiderült, hogy kísérleti körülmények között, ugyanazzal a nyelvtudással a komplex vizsgákon többen átmentek, mint a külön rendszerű vizsgákon, mert így a készségek kiegyenlítő ereje jobban érvényesült. Ezekkel a jó hírekkel kívánunk hatékony vizsgafelkészülést, jó vizsgázást a márciusi és májusi vizsgáinkon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldut.blog.hu/api/trackback/id/tr997142839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása