A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont hivatalos blogja

Zöld Út nyelvvizsga - Egy lépéssel közelebb a karrierhez...

HTML

www.facebook.com/zoldut
www.zoldut.szie.hu

Vizsgadrukk ellen jó stratégiákkal – No para :-) 5. rész

2017.02.13. 08:43 Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

stress_ball.jpgAhhoz, hogy mindenki a maximumot tudja magából kihozni a vizsgán, érdemes átgondolni néhány stratégiai lépést. Kár lenne, ha a sok befektetett készülés azért nem érné el a célját, mert az utolsó pillanatban leblokkolunk. Játsszuk le fejben előre a lehetséges forgatókönyveket, mint a sportolók a nagy versenyek előtt! 6 részes blogsorozatunkban végigmegyünk minden készségen, fontosabb vizsgafeladaton, tarts velünk!

Az ötödik részben a hallás utáni értéshez adunk tippeket.

Para: Keveset értek a hallott szövegből, mit tegyek?

No para :-)

A beszédértés a legtöbb gyakorlást igénylő készség. Rengeteget kell eredeti szövegeket hallgatni, felirattal és anélkül, majd gyakorló feladatokkal. Vannak olyan webhelyek, ahol a teljes szöveg leírva is rendelkezésre áll, meg lehet hallgatni a felvételt először írott szöveggel, majd anélkül. Sokat segít, ha megpróbáljuk lejegyzetelni a szöveget, hiszen a vizsgán egyszerre kell majd írni és hallgatni a szöveget. A szókincsbővítés alapfeltétele mind a hallott, mind az olvasott szövegértésnek, hiszen minél több szót ismerünk a szövegből, annál kevesebbet kell majd kikövetkeztetnünk a hallás során.

Ha új szavakat szótározunk, mindig a kiejtéssel együtt tanuljuk meg az internetes szótárakból, vagy a nyomtatott szótárak kiejtési jelei alapján, így könnyebb lesz majd felismerni őket.

A jegyzetelős feladatoknál minden helyre próbáljunk valamit írni, akárcsak az elhangzottra emlékeztető szót is, mert ha csak kissé hibás, akkor lehet, hogy azt még el tudják a javítók fogadni, mint helyesírási hibával leírt megfelelő jelentésű szót. Az igaz-hamis feladatoknál pedig mindenképpen ikszeljünk be valamit, üres hely ott se maradjon!

Reméljük hasznos volt ez a néhány tipp, és ezen a vizsgafeladaton már nem fogsz parázni. Az utolsó részben a fordítással foglalkozunk, tarts velünk jövő héten is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldut.blog.hu/api/trackback/id/tr9212132355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása