A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont hivatalos blogja

Zöld Út nyelvvizsga - Egy lépéssel közelebb a karrierhez...

HTML

www.facebook.com/zoldut
www.zoldut.szie.hu

Nyelvvizsga korhatár nélkül

2015.06.18. 19:35 Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

nyelvvizsga.jpgTörténelmi vizsgaidőszak volt a 2015. májusi a Zöld Út Nyelvvizsgaközpont közel 15 éves fennállása óta. Kedves huszonévesek, úgy tűnik, valóban nem csak a húszéveseké a világ - hogy a híres énekes szavait idézzük. Dr. Kovács Endre József a Zöld Út májusi nyelvvizsgáján vett részt, és bebizonyította, hogy a nyolcadik X-hez közeledve is lehet célokat kitűzni, és sikeres nyelvvizsgát tenni!

Kíváncsiak voltunk, mi volt a motivációja, így meginterjúvoltuk.

Tisztelt Uram, először is gratulálunk Önnek a sikeres vizsgához. Igazi példakép lehet a fiataloknak az elszántsága, motivációja, és maga a tény, hogy 79 évesen is lehet sikeres nyelvvizsgát tenni, elsőre. Gondolom, nem a nyugdíjasok megszokott életét éli ezek szerint. Aktív még a munkában is? Ha igen, mivel foglalkozik?

Köszönöm a gratulációt! Jelenleg havi 100 órát dolgozom, mint kisállatorvos, Németországban, 54 éve vagyok állatorvos, 4 éve aranydiplomás. A munkámat hivatásnak érzem, ezért soha nem volt terhes vagy nehéz a számomra. Az 54 évből 25 évet mint kutató állatorvos dolgoztam, 29 éve pedig mint gyakorló állatorvos dolgozom. Még szeretnék tíz évet dolgozni, és utána nyugdíjba vonulni.

A munka és a nyelvvizsgára készülés mellett mivel tölti az idejét, mi a hobbija?

Szeretek sportolni. Síelek, teniszezem, kerékpározom. Jelenleg inkább csak az utóbbira jut idő. Sakkozni is szeretek, és szívesen barkácsolok, bütykölök is. Igyekszem minden nap valamilyen testmozgást végezni. Ezenkívül az olvasás is az egyik kedvenc időtöltésem, különösen nagy magyar elbeszélők műveit és verseit olvasom szívesen.

Vett már részt korábban is nyelvvizsgán?

Nem, ez volt életem első nyelvvizsgája! De még szándékomban áll egy-két nyelvvizsgát letenni.

Mi volt a motivációja a jelenlegi nyelvvizsga bizonyítvány megszerzésében?

A PhD fokozat eléréséhez - amit szeretnék megszerezni - szükséges a felsőfokú nyelvvizsga bizonyítvány megléte.

Hogyan készült a nyelvvizsgára?

Autodidakta módon készültem, de a fiataloknak inkább a jó nyelvtanfolyamokat és csoportos tanulást ajánlom, mert az könnyebb, és nem kíván olyan nagy önfegyelmet. Az önfegyelem pedig a rendszeres tanulás feltétele.

Miért választotta a Zöld Út nyelvvizsgát?

Praktikus szempontok vezettek, mert a Villányi úton lakom a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campus-án működő Zöld Út vizsgahelytől 5 perc sétára. Valamint a SZIE egyik kara az "Alma Materem", ezért is esett a választásom a SZIE Zöld Út Nyelvvizsgaközpontra, ezen belül az agrár- és környezettudományi szaknyelvre.

Köszönjük szépen az interjút, és további sok sikert kívánunk céljai eléréséhez! Végezetül, mit üzen a mai huszonéveseknek, friss diplomásoknak, nyelvvizsgázóknak?

Az idegen nyelv ismerete megnöveli az emberek szabad mozgási lehetőségét az Európai Unióban nemcsak turistaként, hanem a foglalkoztatás és továbbképzés szempontjából is. De aki szeretné magyar anyanyelvének a szépségeit, különlegességét, fantasztikus kifejező erejét valóban megismerni, csak akkor tudja megtenni igazán, ha egy idegennyelv ismeretének szemszögéből is megpróbálja értékelni azt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldut.blog.hu/api/trackback/id/tr967553602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása