A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont hivatalos blogja

Zöld Út nyelvvizsga - Egy lépéssel közelebb a karrierhez...

HTML

www.facebook.com/zoldut
www.zoldut.szie.hu

Általános nyelv vagy szaknyelv?

2014.08.28. 15:11 Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

back2work.pngÚj félév, új kezdés, új célok. Vagy a régiek, új lendülettel. Számba vesszük, hol is tartunk például a diplomához szükséges nyelvi kimenet, a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzésében. Néhány szakon van csak előírva, hogy szaknyelvi vizsgát kell tenni, ott egyértelmű a helyzet. Ám a többi szakon tanulók habozhatnak, hogy általános vagy szaknyelvi vizsgát tegyenek-e.

Tanácsunk változatlanul: feltétlenül a szaknyelvet válassza az, akinek lehetősége van vagy volt szaknyelvet tanulni! Miért is? Sokkal jobban lehet majd hasznosítani a munkavégzésben, és a munkaerőpiacon. Célzottan lehet tanulni és a vizsgán is célzottan kérik számon az adott területre jellemző nyelvhasználati szituációkat, szókincset, műfajokat, és a nyelvtanból is csak azt, ami a legjellemzőbb az adott szakterület nyelvére. Nem a nyelv végtelen változatosságát kell próbálni elsajátítani, hanem jól körülhatárolt, konkrét feladatokat.

Erre vegyük az irányt, ha hatékonyan akarjuk befektetni az energiáinkat! Ha van még mód az egyetemi tárgyak körében szaknyelvet tanulni, vegyük fel azt, és vegyük is komolyan, sok pénzt spórolhatunk meg vele! Ha már erről lecsúsztunk, akkor jöhet a célzott nyelvvizsgatréning vagy egyénileg történő felkészítés. Szóval: vigyázz, kész, start!

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás egyetem diploma nyelvvizsga cél szaknyelv általános nyelv nyelvvizsgatréning

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldut.blog.hu/api/trackback/id/tr536644675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása