A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont hivatalos blogja

Zöld Út nyelvvizsga - Egy lépéssel közelebb a karrierhez...

HTML

www.facebook.com/zoldut
www.zoldut.szie.hu

Hasznos tanácsok a Nyílt Napra - avagy hogyan hozd ki a maximumot ebből a napból?

2014.01.08. 18:18 Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

OPEN-DAY.jpgMi már gőzerővel készülünk a Nyílt Napra, hiszen már csak alig több, mint 2 hét van! De ez persze mind kevés, összehozhatjuk a lehető legtartalmasabb rendezvényt is, ha Te nem készülsz fel rá, nem fogod tudni kihozni belőle a maximumot! Itt az idő, hogy felkészülj! Ehhez szeretnénk néhány hasznos tanácsot nyújtani ezzel a bejegyzéssel.

Első körben mindenképp regisztrálj, ha a programok közül a regisztráció köteles programok valamelyikén is részt szeretnél venni. Ennek hiányában csak szabad férőhely esetén tudunk helyet biztosítani. Négy regisztráció köteles program lesz a Nyílt Napon: a szóbeli próbanyelvvizsga, a hallás utáni értés próbanyelvvizsga, a bemutató nyelvórák és az AIESEC álláskeresési tréningje. Minden más program 10 és 18 óra között bármikor, regisztráció nélkül látogatható.

Ha próbanyelvvizsgázni szeretnél, akár írásban, akár szóban, úgy regisztrálj be, hogy lehetőleg ne ütközzenek az időpontjaid, és vedd figyelembe, hogy a rendezvény 18 óráig tart, tehát ha egy teljes írásbeli vizsga mellett döntesz, és "real time" szeretnéd megírni, az alapfokon 150, középfokon 200, felsőfokon pedig 240 perc + ha szünetet is szeretnél tartani akkor az még általában kb. 10 perc. Középfok esetén tehát érdemes legkésőbb 14 óráig megérkezni, hogy még be tudd fejezni! Természetesen lesz lehetőség külön vizsgafeladatokat is kipróbálni, mint pl. szövegértési feladatok, ezekre általában 30 perc elég. Az új, egynyelvű vizsgafeladatok kipróbálására is kb. 30 percet érdemes számolni.

Az eredményt csak a szóbeli próbavizsga után fogjuk tudni megmondani azonnal, az írásbeli és hallás utáni értés vizsgák javítása eltart pár napig, az ott elért eredményedről e-mailen fogunk visszajelzést küldeni!

Nem ismered még a Zöld Út vizsgarendszert? Ez sem gond, itt most megismerheted. Ebben az esetben érdemes ellátogatni a vizsgarendszer bemutató előadására is, és a bemutató nyelvórák valamelyikére, hogy minél többet megtudj magáról a vizsgáról, és a sikeres felkészülés titkáról. Nem tudod milyen szinten vagy? A helyszínen képzett vizsgáztatóink és tanáraink segítenek felmérni a szintedet, és tanácsot adnak, hogy hogyan tovább.

Szóval készülj fel a rendezvényre úgy, hogy tényleg hatékony legyen ez a nap számodra! Úgy gyere el, hogy tudd, hogy melyik program(ok)ra szeretnél ellátogatni, és ha próbavizsgázol is, készülj rá úgy, mintha igazi nyelvvizsgára készülnél. Hiszen már az sincs messze! A helyszínen kedvezményes könyvvásár is lesz, ahol egyes könyvcsomagokhoz akár 30% kedvezménnyel juthatsz most hozzá. Legyen nálad készpénz, ha tervezed, hogy felkészítő anyagokat vásárolsz (kártyás fizetés sajnos nem lesz a helyszínen, és ATM automata sincs az épületben).

És végül, hogy kipihend magad, vagy hogy az egyes programok között feltöltődj, egy hangulatos kis nemzetközi kávézó is lesz a helyszínen (büfé nem lesz, a kávézóban kávé- és tea különlegességeket lehet kipróbálni, így ha hosszabb ideig tervezel maradni, több programot látogatsz, valamilyen hideg ételt hozz magaddal, mert az épületben büfé nem üzemel). Pihenj meg egy kicsit, ülj le beszélgetni barátaiddal, ismerkedj, gyakorold a nyelvet: az AIESEC külföldi gyakornokaival angol nyelven beszélgethetsz a kávézóban!

Várunk szeretettel minden érdeklődőt! Az összes fontos információt megtalálod az esemény honlapján és facebook oldalán! De ha még bármilyen kérdésed lenne, keress minket nyugodtan! A helyszínre érkezéskor első lépés a regisztráció (ez nem ugyanaz, mint az egyes programokra történt előregisztráció!), ahol át tudod venni a regisztrációs csomagodat, amiben benne lesznek a fontosabb dolgok (programok, akciók, helyszín térkép, belépők, nyereményszelvény, stb.) Érkezz időben, hogy a lehető legtöbbet profitálj a rendezvényből! Jó felkészülést kívánunk, találkozunk január 24-én!

Szólj hozzá!

Címkék: nyílt nap szóbeli írásbeli próbanyelvvizsga könyvvásár Zöld Út

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldut.blog.hu/api/trackback/id/tr555746793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása