A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont hivatalos blogja

Zöld Út nyelvvizsga - Egy lépéssel közelebb a karrierhez...

HTML

www.facebook.com/zoldut
www.zoldut.szie.hu

Nyelvvizsga este 10-kor?

2013.09.30. 20:08 Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

Biztos, hogy az agy működése és a gondolkodás szempontjából nem éppen az ideális időpont az este 10 óra egy nyelvvizsgához, vagy mégis? A Kutatók Éjszakáján bebizonyosodott: ilyenkor is lehet koncentrálni és vizsgázni. (Lehet, hogy a jövőben éjszakára fogjuk szervezni a vizsgáinkat?)

Közel két tucat középiskolás, egyetemista diák, valamint felnőtt látogató tette próbára nyelvtudását egy 30 perces írásbeli vizsga keretében. A vizsgázók angol, német és francia nyelvű, gazdasági, agrár és műszaki szaknyelvű feladatok közül választhattak, sőt, lehetett nehezebb vagy könnyebb dolgozatot is kérni. (Ígérjük, az éles nyelvvizsgán ilyen már nem lesz!)

Az éjszakai vizsgázók jutalma egy egyedi, névre szóló, a Zöld Út Nyelvvizsgaközpont és a Kutatók Éjszakája logójával ellátott oklevél volt! Aki nem végzett 30 perc alatt, írhatta tovább, vagy segítséget kérhetett a szomszédtól. Volt aki telefonos segítséggel próbálkozott. Na, ezért mind mind azonnal felfüggesztés jár egy éles vizsgán, úgyhogy ott már ne tessék csinálni!

Aki nem mert, vagy nem szeretett volna nyelvvizsgázni, na ő sem ment el üres kézzel: mindenki, aki az online kvíz játékunkon játszott, választhatott egy ajándékot. A legnépszerűbb a QR-kódos karkötő volt, de SZIE logós tollal és vonalzóval is készültünk a leendő gépészmérnök hallgatóknak.

A KER (Közös Európai Referenciakeret) online kvíz játék lényege, hogy az egyes nyelvtudási szintekről, elvárásokról leírt meghatározásokat a megfelelő EU-s nyelvvizsga szintekkel (A1, A2, B1, B2, C1, C2) kell összepárosítani. Kicsik és nagyok egyaránt megpróbálkoztak ezzel a nem könnyű feladattal. Idén ez a program a SZIE Kutatók Éjszakájának kiemelt EU-s eseménye volt!

Mindeközben, a kivetítőn folyamatosan követni lehetett a "Hogyan készül egy nyelvvizsga feladatsor" című prezentációnkat, így aki már mindennel végzett, vagy csak bámészkodni jött, egy kicsit benézhetett a kulisszák mögé és megismerkedhetett a feladatkészítés egyes fázisaival. Lemaradtál? Nézd meg a prezentációt online! 

Szóval, köszönjük mindenkinek, aki eljött, és reméljük, hogy maradandó élményekkel távoztatok! Ilyen volt a "Kutatók Éjszakája 2013" képekben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldut.blog.hu/api/trackback/id/tr535541888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása